neděle 21. února 2016

LIP BALMS

Krásný den přeju, jakpak jste si užili víkend? Já teda nic moc... Muž nemocný, takže veškeré naše plány šly stranou a já si teď hraji na zdravotní sestřičku. A znáte to - co je horšího než nemocnej chlap??? :-)) Takže na outfit si budete muset ještě chvíli počkat. Nakonec mi to vlastně ani nevadí, protože konečně stihnu publikovat i jiné články na které se chystám už fáákt dlouho. Jedním z nich je tahle recenze na různé balzámky na rty. Taky je tak zbožňujete? Já úplně nejvíc a pořád kupuji a zkouším nové a nové...  :-) 




Měsíčková vazelína Herbavera byla mojí poslední koupí. Ráda zkouším české výrobky, takže jsem neváhala. Vazelína obsahuje měsíček lékařský, betakaroten a je určená na rty a suchou pokožku. Já osobně bych jí doporučila jen na tu pokožku, třeba na lokty je super. Na rtech působila také v pohodě, ale bohužel má strašně umělou a parfémovanou chuť. Sama o sobě voní krásně ale na rtech teda nic moc, pro mě to bylo spíše nepříjemné... :-/
Labello milk honey je prostě klasika. Labello je snad jediný lůj ke kterému se  už od malička vracím. Vyhovuje mi v jakékoliv variantě a tenhle medový má tak překrásnou a jemnou vůni. Rty krásně zvláčňuje a vydrží na nich i celkem dlouho.
Carmex tak na ten jsem byla opravdu zvědavá a těšila jsem se až ho zkusím. Určitě má skvělé účinky a musím uznat, že patří k těm nejlepším co jsem měla, ale... Balzám obsahuje kakaové máslo, takže opravdu rty krásně hydratuje. Obsahuje také mentol a kafr, který příjemně chladí rty, ale mně na rtech spíš vadí. Myslím, že právě díky tomu kafru jsou mé rty po namazání v jednom ohni. Tak deset minut trochu pálí a brní. Pak to naštěstí pomine a vše je zase v pořádku. Nebýt tohoto vedlejšího účinku byl by top, protože opravdu splňuje to co má a jeho cherry vůně je také úplně návyková.
Bee natural jsem úplně náhodou zahlédla v drogérii a hned na první pohled mě zaujal (patrně proto, že jsem ho vůbec neznala a to se muselo okamžitě napravit) :-) Vybírala jsem si mezi kokosovou a medovou příchutí. Nakonec vyhrál kokos. Těch medových mám doma přeci jen trošku moc. Balzám obsahuje 100 % přírodní ingredience, takže jsou na rtech velice příjemné. Zvláčňuje, hydratuje a pomáhá i na rozpraskané rty. Co víc od balzámu chtít? :-)
Baby lips jsou trochu zvláštní balzámy na rty. Jsou téměř stejné, přitom jeden z nich je pro mě více méně nepříjemný. Řeč je o tom růžovém. Když si ho nanesete na rty máte spíš pocit jakoby jste si tam namazali nějakou pastu nebo co. Přijde mi, že toho mám najednou všude moc... Nejhorší je ovšem ta jeho barva. Tak sytě a nehezky růžová, takže vypadáte jak klaun a nedejbože abyste přetáhli přes rty - máte to prostě všude. Naopak ten modrý Baby lips je bezbarvý, leskne se a na rtech má až perleťový odstín. Není ani tolik hutný jako jeho růžový dvojče. Na rtech oba dva vydrží celkem dost dlouho, ale nijak efektně nehydratují.
Nuxe, tahle francouzská kosmetika je pro mě zázrak. Sice dražší, ale za to opravdu účinná a přírodní. Tento zázračný kalíšek je to nejlepší co jsem kdy měla. Opravdu! Obsahuje bambucké máslo, rostlinné oleje a samozřejmě med -po kterém tak nádherně voní. Dále také ucítíte vůni pomeranče nebo něčeho podobně citrusového. Vaše popraskané rty rychle zregeneruje. Je velmi hutný a obsahuje takové částečky... jak to říct... něco jako kdyby to byl i peeling na rty, takže rty vyhlazuje a zjemňuje. Na rtech vydrží opravdu dlouho. Když si ho večer namažu před spaním, ještě ráno ho má na rtech. Prostě pecka. Nuxe tyčinka je srovnatelně účinná, až na ten peelingový efekt. Obsahuje navíc arganový olej, ječmen a vitamín E. Rtíky nádherně zvláčňuje a vydrží na rtech i po jídle.
EOS je pro mě tak trochu srdcovka. Nejvíc mi na něm vyhovuje asi ten tvar vajíčka. No a pak ta jeho vůně a hlavně chuť... V tomhle se mu žádný nevyrovná. Má to sice tu nevýhodu, že si pořád olizuji rty, ale když on je tááák mňamózní! Výdrž tak dobrá už není, ale já mu to všechno odpustím... :-)
Labello lip butter je také úžasná věc. O Labellu už jsem psala výše a platí to i u tohohle borůvkového másla na rty. Nejen, že splní vše co má a na rtech vydrží NESKUTEČNĚ dlouho, ale také vypadá moc pěkně na rtech. Má takovou jemně narůžovělou barvu a krásně se leskne.
Vaseline lip therapy s aloe vera je určitě jednou z těch lepších vazelín. O vaše rty se postará perfektně a nejen o ně. Doporučuje se i na drobné ranky a popáleniny, protože má zklidňující a hojivé účinky. Je jedna z těch, které vás nezklamou. Možná bych zas trošičku ubrala na té parfemaci, ale jinak doporučuji.
Pro mě jednoznačně vyhrávají balzámky od Nuxe a pak Eos. Jaké jsou vaše neoblíbenější jelení loje? Krásný start do nového týdne přeje vaše V. :-)

9 komentářů:

  1. jj labelo je klasika. já ještě používám z lékárny sos nebo lesky, které také často vyživují a jsou mi na rtech příjemné :-) zajímá mě ten Nuxe, nejspíš vyzkouším ;-) díky za tip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt jdi do něj, je opravdu dobrý!Když si vzpomněla tu lékárnu, tak jsem si uvědomila, že super je taky Avene - další francouzská značka :-))

      Vymazat
  2. Carmex sem měla a byla sem moc spokojená:) secret-diary-of-beauty.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Co je horšího než nemocný chlap... to snad nic horšího být ani nemůže :-D :-D ;-) Jinak parádní článek na tipy na balzámy na rty ;-) A upřímně mě hodně z tvého popisu zaujal ten EOS, ten prostě musím mít!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně tohle Labello jsem měla (než mi ho bratr zlikvidoval) a bylo super, hlavně na zimu a zimní sporty. EOS mi koupila kamarádka a nosím ho v tašce na tělák už rok, občas když si vzpomenu, tak ho použiju, ale moc mi nevyhovuje, mám po něm drsné rty.
    Moje srdcovka je Blistex Lip Brilliance, za poslední dva roky mám už asi šesté balení. Krásně voní a ten co používám já (tmavě růžový) chutná po jahodách. Navíc dělá úžasnou barvu na rtech, takovou jemnou tmavě růžovou, lehce třpytivou.
    http://nessazivot.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blistex bych chtěla vyzkoušet, takže jsem ráda že ti vyhovuje a doufám, že bude i mně... :-))

      Vymazat
  5. Tu měsíčkovou vazelínu jsme měli doma taky :D Sice ropné produkty včetně vazelíny fakt ráda nemám, tak musím uznat, že voněla moc hezky (aspoň teda mě) a na rty bych si ji asi nedala, takže chuť posoudit nemohu :)

    wwww.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji právě zkoušela i na rty a hrůza... Všeobecně vazelíny moc nemusím, ale co kdyby... :-)

      Vymazat