čtvrtek 3. května 2018

BUDAPEŠŤ


Ahoj všem, dnešní článek je můj první cestovatelský. Až to skoro vypadá že za celou historii blogu sem holt nikde nebyla. :-))) Takže s tímhle tématem začínám až teď, tak to berte s rezervou. :-)) V minulém článku jsem vlastně psala o pracovním vytížení a jak je důležité umět nebo naučit se s tím nákým způsobem poprat. Takže když toho bylo asi před měsícem zase až nad hlavu, prostě sme si s Honzou řekli -STOP- je na čase se sebrat a jet. Kamkoliv. Ono je vlastně úplně jedno kam jedete, krásně je všude. Každé místo má své kouzlo (téměř). Nemyslíte?

My jsme se rozhodli právě pro Budapešť. Sice ani nevím proč, nikdy dřív jsme o Maďarsku neuvažovali, možná jen ohledně lázní... No, to už je teď vlastně jedno. Sedli jsme k počítači a začalo se hledat ubytování. Vždycky hledáme přes Booking.com a našli jsme i teď.  Protože jsme si chtěli hlavně odpočinout a pořádně se zrelaxovat hledali jsme vyloženě wellness hotel. Na druhou stranu jsme chtěli courat po městě, památkách a samozřejmě po obchodech. Nakonec nečekaně zvítězil hotel v centru. Naprosto nás dostal. Opravdu nádherný, designový hotel přímo naproti bazilice. Mrkněte TADY bude se vám fakt líbit.
Když jsme po šesti hodinách přijeli do Budapešti, hned jsme vyrazili na první obhlídku města. A já se zamilovala. Ne, nebojte, nevymněnila jsem Honzu za nějakého místního lázeňského šviháka (haha), ale Budapešť mě naprosto okouzlila a zároveň mě maximálně překvapila. Neskutečně krásné a stylové město se spoustou památek, uličky lemované malinkatými kavárničkami, které se navečer rozsvítily jako hvězdičky a i obyčejný nákup chleba vám připadal romantický... Prostě ATMOSFÉRA! Ke které samozřejmně přispěla i dlouze se  táhnoucí obchodní ulička... :-)) Teď už koukněte na několik fotek a míst, které určitě stojí za to vidět!
Hello Hungary... Aneb Budapešť v noci.
 Budapest Eye v národních barvách...
Já ve dne, fotící si selfíčko před Bazilikou. I to k tomu patří... :-)
 Bazilika sv.Štěpána. Každé ráno jsem se probouzela s výhledem na ni. Nádherná rána.
 Jedna z místních uliček...
 Dunaj a most Svobody.

Rybářská bašta- krycí název Bradavice. Nepřijde vám?
 Matyášův chrám

 Určitě nevynechejte návštěvu staré tržnice na Vámház krt, kam chodí nakupovat i místní. Najdete tu spoustu koření, čerstvou zeleninu, ovoce a hlavně uzeniny, které jsou tu vyhlášené.

Za ty čtyři dny jsme rozhodně nestihli projít všechno co by jsme chtěli. Zřejmě by se to dalo, ale nepospíchali jsme. Chvilku se zastavit... Stresu a shonu je dost doma a hlavně je důvod brzy se vrátit, na což se oba těšíme. A i když nám to celé komplikoval déšť, zima, mokro v botech užili jsme si to naplno. Tak vyražte taky. :-)

Ps: Už jste se někdy zúčastnili maďarské demonstrace? Aneb když si umíš naplánovat dovolenou tak, že po celém Maďarsku probíhá boj za demokracii a svobodu! Lidi všude, my dva v davu a možná i v maďarský televizi a nechápem... Ale to jsme prostě my, vždycky něco, k nám to prostě patří. :-))
 Abyste  viděli, že nekecám... :-)))

16 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Budapest je naozaj čarovná ! :) Skvelý článok. :)) Ak by ťa zaujímalo čo som o tomto krásnom meste napísala ja na mojom blogu tak klikaj sekciu Travel ;))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Jé do Budapeště se chystám v létě a tvůj článek mě ještě víc navnadil :) super článek! :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  4. do Budapešti jsem se chtěla podívat na Vánoce, ale nakonec jsme jeli na trhy do Vídně...tak snad mi Budapešť vyjde teď v létě!! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, taky bych někam vyrazila, tak snad za pár let až děti vyrostou. Byla jsem v Maďarsku v lázních a jsou perfektní, doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  6. Budapešť je dlouho na mém seznamu, a přestože je to relativně kousek, ještě jsem tam nebyla, musím napravit. Krása. A ten hotel je boží! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásné fotky :) Do Budapešti jsem se chtěla vždycky podívat, ale zatím jsem se nejblíž dostala, když jsme loni ze Štúrova, kde jsme byli na dovolené přešli most do Maďarska :D

    everyday-lifecz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherné fotky, úplne sima navnadila na výlet ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  9. Úžasný článek, cítím z něj tu krásnou atmosféru Budapeště, že mám pak pocit, že jsem přímo tam 😍 A fotky jsou jedním slovem kouzelné 🤩 Doufám zlato, že zase někdy napíšeš další článek o cestování!! 😊 Já se zkrátka těch tvých článků nikdy dost nenabažím 😀😘

    OdpovědětVymazat
  10. Vznikly ti moc moc pěkné fotky! :)
    Párkrát jsem tam už byla, ale spíš jako menší a minulý rok jsem se tam jen tak zastavila u jiné příležitosti. Rozhodně si ale myslím, že je tam co vidět a navštívit. :)
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné mesto, a tá titulná fotka je nádherná! :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  12. Budapest j prekrásná.. a moc povedená fotka, fakt! :)
    www.libenanovakova.cz

    OdpovědětVymazat
  13. V Budapešti som bola len raz a bolo to naozaj niečo prekrásne <3 Nevedela som kam sa pozrieť skôr a užívala si to každým jedným dúškom <3 Fotky sú skvelé, ale najviac ma upútala titulná <3
    NORALIC

    OdpovědětVymazat
  14. Akorát s přítelem vybíráme místo kam na prodloužený víkend, děkuji za tip! Přesně takové místa mám tak moc ráda.. a abych byla upřímná, budapest mě vůbec nenapadla:-D.

    Krásné fotky! :-).

    OdpovědětVymazat
  15. V Budapešti som bola a doteraz si ju neviem vynachváliť <3 Krásne historické mesto s ešte krajšími nepreskúmanými uličkami <3
    NORALIC

    OdpovědětVymazat