středa 8. června 2022

KE GRILOVÁNÍ PATŘÍ I DOBRÉ VÍNO OD BODLÁKŮ

Krásný den všem, dnešní článek bude trochu z jiného soudku. Myslím, že všem milovníkům dobrého vína ale i jídla se bude určitě líbit. Léto je totiž pomalu tady a grilovací sezóna začíná. Když jsme se nastěhovali do našeho vysněného domečku opravdu první věc kterou jsme udělali byla terasa. Pořádná velká prostorná terasa. S místem na gril, bylinkovou zahrádkou, velkým posezením, ale i koutek s pohodlným  křesílkem, kde můžeme v klidu relaxovat, nabrat energii a dát si skleničku dobrého vínka. 

Já osobně už víno nekupuji téměř nikde jinde než na víno od Bodláků Mají tam opravdu velký výběr vín a hlavně je tu vše krásně popsané. I co se týče dodání tak je to rychlovka. Jak jsem psala už na začátku grilování miluju. U nás to nekončí buřtem na grilu, ale  děláme masa všeho druhu, naložené v našich domácích bylinkách a zkoušíme vařit i různé omáčky ke grilovanému masu. A právě to, že se na jejich eshopu dozvím o tom, které víno se hodí k jakému masu, sýrům, omáčkám je pro mě velké plus. Protože to je přesně to co podtrhne chuť výsledného pokrmu. 



Třeba tento Modrý Portugal byl výborný ke grilovanému vepřovému masu. To jsme tentokrát nakládali v drceném barevném pepři, oleji, čerstvému tymiánu a šalvěji. Pokud máte rádi česnek přidejte česnek a klidně i cibuli na větší kusy. Maso tím krásně nasákne a je to prostě lahůdka. Solíme až potom co je masíčko ugrilované aby nepustilo tolik šťávy a zůstalo více šťavnaté.



Ke grilovaným sýrům jsme si pochutnali na tomhle výborném Rulandském šedém. Dělala jsem k němu ještě salát s mangem a pekanovými ořechy a celé to bylo prostě bomba. Na jejich blogu je super článek právě o tomto vínu. Blog je vůbec plný užitečných tipů a rad. Pokud jste milovníci vína doporučuji si počíst a pak objednat. :-) Joo a pokud jste řidič či abstinent, tak mají k dispozici i výběr nealkoholických vín.


A ještě vám sem dám recept na tenhle salát,  protože je fakt výbornej, svěží a všem chutná. :-)

RECEPT:

1x Mix salátů nebo prostě nakrájejte ledový či římský salát, půlka okurky (klidně dejte celou, záleží na vás a vaší chuti), pár cherry rajčátek, celé mango, nivu podle chuti (já dávám tak půlku ) a pekanové ořechy. Pak už jen zbývá udělat zálivka.  Do mističky si dáte olivový olej, trochu soli, pár kapek citrónu a tak 4 lžíce krémového balsamika. Záleží na vás jestli ho chcete mít víc olejové nebo balsamikové a dávám to s příchutí hroznového vína, za mě je nejlepší. Pořádně promíchejte a nalijte do salátu. Dobrou chuť :-)

A jaké víno máte nejraději vy? Vychutnáváte si ho jen tak nebo ho milujete právě v kombinaci s dobrým jídlem? Určitě mi dejte vědět do komentářů a mějte krásný den. 

Na zdraví :-)

V.

Žádné komentáře:

Okomentovat